07:50 / 27.07.2018.

Autor: M.M./Hina

Eskalirala migrantska kriza u BiH

-

-

Foto: - / -

Gradonačelnik Bihaća i načelnici općina s područja Unsko-sanske županije u Sarajevu su upozorili na eskalaciju migrantske krize i zatražili odlučnije djelovanje tijela vlasti BiH.
Gradonačelnik Bihaća i načelnici općina s područja Unsko-sanske županije u Sarajevu su upozorili na eskalaciju migrantske krize i zatražili odlučnije djelovanje tijela vlasti Bosne i Hercegovine kako bi se ovaj problem stavio pod kontrolu.

Prema posljednjim podacima policijskih agencija u BiH, u zemlju je od početka godine iz pravca Srbije i Crne Gore ušlo nešto više od devet tisuća ilegalnih migranata, a procjena je kako je u BiH trenutačno zaglavljeno njih između tri i četiri i pol tisuće. Svakodnevno nam pristiže 30 do 50 migranata, upozorio je Fazlić dodajući kako je stanje postalo neizdrživo jer lokalne vlasti nemaju kapaciteta osigurati uvjete za smještaj i prehranu tolikog broja izbjeglica.

Kazao je kako se Bihaćem više ne može proći od migranata koji lutaju ulicama, spavaju po parkovima i napuštenim objektima, a lokalno stanovništvo je toliko prestrašeno i nesigurno da su počeli organizirati i noćne straže.

Nije pitanje hoće li se dogoditi neki incident nego kada i s koliko tragičnim posljedicama, kazao je gradonačelnik Fazlić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!