11:33 / 09.01.2021.

Autor: V.K./Hina

Glavni grad kineske pokrajine Hebei zbog COVID-a zaustavio javni prijevoz

Foto: Du Xiaoyi/XINHUA/PIXSELL

Foto: Du Xiaoyi/XINHUA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kineske vlasti zaustavile su javni prijevoz u glavnom gradu pokrajine pokraj Pekinga, u pokušaju suzbijanja novog klastera zaraze koronavirusom.
Kineske vlasti zaustavile su javni prijevoz u glavnom gradu pokrajine pokraj Pekinga, u pokušaju suzbijanja novog klastera zaraze koronavirusom.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije

Shijiazhuang, glavni grad pokrajine Hebei, koja okružuje Peking, zaustavio je vlakove gradske podzemne željeznice, a zatim proširio zabranu na sav javni prijevoz, uključujući taksije. Pokrajina je ovaj tjedan uvela "ratni režim" borbe protiv zaraze.

Na konferenciji za novinare u subotu pokrajinske vlasti rekle su da je na virus testirano svih 11 milijuna stanovnika Shijiazhuanga, kao i susjednoga grada Xingtaija.

Ma Yujun, zamjenik gradonačelnika Shijiazhuanga, rekao je da grad nastoji otkriti podrijetlo izbijanja zaraze. Vlasti su u četvrtak stanovnicima zabranile da napuste Shijiazhuang, a zatim su im rekle da moraju ostati kod kuće najmanje sedam dana čak i nakon testiranja.

Nacionalna zdravstvena komisija izvijestila je o 33 nova slučaja zaraze koronavirusom u kontinentalnom dijelu Kine 8. siječnja, a dan prije zabilježena su 53. Vlast je priopćila da je 14 od 17 slučajeva lokalnog prijenosa infekcije zabilježeno u Hebeiju.

Zdravstvena komisija također je izvijestila o 38 novih asimptomatskih slučajeva, u odnosu na 57 dan prije. Pacijente zaražene virusom SARS-CoV-2 koji još nemaju simptome bolesti COVID-19 Kina ne svrstava u potvrđene slučajeve.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter,Instagram i YouTube!