14:53 / 28.02.2022.

Autor: "Rat u Ukrajini"/IMS/I.Z./HRT

Gregurić: U ovom ratu pobjednika nema

Franjo Gregurić u HTV-ovoj emisiji

Franjo Gregurić u HTV-ovoj emisiji

Foto: Marienko Andrii / UNIAN/HRT

Ono što ruski predsjednik Vladimir Putin nije uspio, a bila je očita nakana, brzo vojno pokoriti Ukrajinu, drugi debakl bio je da naruši europsko jedinstvo kada je riječ Europske unije i Zapada o njegovoj agresiji i otvorenim prijetnjama. Franjo Gregurić hrvatski političar, bivši predsjednik Vlade Republike Hrvatske, ali bivši čelnik Udruge hrvatsko-ukrajinskog prijateljstva rekao je u specijalnoj emisiji HTV-a "Rat u Ukrajini" kako je Vlada Republike Hrvatske donijela dobre odluke glede prihvata izbjeglica iz Ukrajine, ali i o sankcijama Rusiji. 

Naglasio je kako su sve vladine mjere dobro razrađene. Gregurić se osvrnuo i na trenutnu situaciju u Rusiji.

- Počinje se osjećati pritisak, koji će svaki dan biti sve veći. Ruski građani sve više i više uviđaju da taj rat nema smisla i da nema nikakve osnove. Radi se o ratu na susjedni slavenski narod, a s kojim su godinama bili zajedno, istaknuo je. 

"U ovom ratu, pobjednika neće biti"

U ovom ratu, pobjednika neće biti. Gubitnici su i Ukrajina, a pogotovo Rusija.

- I Putinu i Rusima sve više dolazi k pameti da je to bio jedan izlet, potpuno nepotreban. Dugoročno štetan za ekonomiju i ruski narod, štetan i za ukrajinsku ekonomiju, ali i za ekonomiju Europe i svijeta, dodao je Gregurić.

Putin nije napravio ništa od onoga što je planirao u ratu s Ukrajinom. Pregovori su počeli, a Gregurić se nada da će se i situacija smiriti. 

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!