12:32 / 04.04.2022.

Autor: Ivica Grudiček/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Gotovo 2 i pol milijuna izbjeglica utočište je pronašlo u Poljskoj

Očekuje se novi val

Očekuje se novi val

Foto: Dnevnik / HRT

Prema podacima UNHCR-a, Ukrajinu je dosad napustilo više od 4 milijuna 215 tisuća ljudi. Gotovo 2 i pol milijuna utočište je pronašlo u Poljskoj. Na granici s Ukrajinom, u Zahonju, nalazi se Ivica Grudiček.


- Vlakovi s izbjeglicama i dalje stižu, a u protekla 24 sata njih stiže između 4 i 5 tisuća koji su kratko ovdje zbrinuti. Na samom graničnom prijelazu nastavljaju put prema zapadu, prema Budimpešti, izvijestio je Ivica Grudiček za Dnevnik HRT-a,i dodao kako u samom Zahonju volonteri govore kako je ipak malo manji priljev izbjeglica nego prijašnjih tjedana, a čak se i neke obitelji vraćaju u Ukrajinu, zato što se boje da će pronaći opljačkane i razorene domove.

Grudiček izvještava kako se očekuje novi val s obzirom na novi val ruske agresije pa u Zahonju volonteri šalju poruku kako im nedostaje volontera i humanitarne pomoći, te poručuju: Dođite i pomognite nam.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!