Iz zgrade koja se srušila nakon niza potresa spasioci izvukli ozlijeđene

05.03.2023.

16:55

Autor: Hina/HRT/R.S.

Razorni potres

Razorni potres

Foto: Natalie Thomas / Reuters

Spasilačke službe danas su izvukle nekoliko ozlijeđenih osoba iz šesterokatnice u turskome gradu Sanliurfe, koja se srušila nakon oštećenja nastalih na njoj u razornim potresima 6. veljače, piše novinska agencija Anadolija.


Nakon prva dva razorna potresa magnitude 7,7 i 7,6 koji su prije mjesec dana pogodili jugoistočnu Tursku i sjevernu Siriju, uslijedio je niz naknadnih potresa.

Šesterokatnica u Sanliurfi oštećena je nakon prva dva snažna potresa, no tada se nije srušila. Niz naknadnih potresa utjecao je na statiku zgrade koja se na kraju ipak srušila.

Agencija prenosi da su zaposlenici hitne pomoći pozvali sve prisutne u blizini da utihnu kako bi uspjeli čuti zvukove koji su dolazili ispod ruševina.

Fotografije snimljene sigurnosnom kamerom pokazale su na koji se način zgrada srušila na prometnu cestu.

U Turskoj je nakon potresa ostalo gotovo dva milijuna beskućnika. Mnogi su smješteni u šatorske kampove, no dio ljudi počeo se vraćati u svoje oštećene domove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!