10:57 / 29.07.2021.

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Jedan mrtav, 10 zarobljeno u šumskom požaru na jugu Turske

Požar u Antaliji

Požar u Antaliji

Foto: Kaan Soyturk / REUTERS

Jedna je osoba poginula, a 10 je zarobljeno u šumskom požaru već drugi dan na jugu Turske, rekao je ministar poljoprivrede Bekir Pakdemirli, dok se nastavlja operacija spašavanja i gašenja vatre.

Uz visoke temperature i jake vjetrove požar se proširio oko grada Manavgata, 75 kilometara istočno od turističkog odredišta Antalije i susjednih sela.

Pakdemirli je rekao da je 82-godišnji čovjek pronađen mrtav za vrijeme evakuacije okruga Kepezbeleni, 16 kilometara sjeveroistočno od Manavgata, te da je 10 ljudi ostalo zarobljeno požarom na obližnjoj brani Oymapinar.

Prema njima su upućene ekipe za spašavanje.

- Vlasti su evakuirale 18 sela i okruga u Antaliji, a 16 sela je evakuirano u susjednim pokrajinama Adana i Mersin -dodao je.

Televizijske snimke pokazale su spaljene stambene kuće i ljude koji bježe preko polja, dok se vatrogasci uz pomoć helikoptera borbe protiv požara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!