Kevin Spacey optužen za spolno zlostavljanje trojice muškaraca

18:00 / 26.05.2022.

Autor: HRT/Hina

Kevin Spacey

Kevin Spacey

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Američki glumac Kevin Spacey optužen je prema četiri točke za spolno zlostavljanje trojice muškaraca, priopćilo je britansko državno tužiteljstvo (CPS).

- CPS je odobrio kazneni progon Kevina Spaceya (62) prema četiri točke zbog spolnog nasilja nad trojicom muškaraca. Ujedno je optužen da je jednu osobu prisilio na spolni čin, rekla je Rosemary Ainslie, pročelnica kriminalističkog odjela CPS-a dodavši da su optužbe "rezultat proučavanja dokaza koje je londonska policija prikupila u istrazi".

Zlostavljanja za koja ga se tereti odnose se na razdoblje od ožujka 2005. do travnja 2013. Londonska policija počela je istragu nakon što je zaprimila kaznene prijave protiv glumca za spolno nasilje koje je, među ostalim, počinio u londonskoj četvrti Lambeth, gdje je kazalište Old Vic čiji je umjetnički ravnatelj bio od 2004. do 2015..

Spacey je izbačen posljednjih godina iz više holivudskih projekata nakon što su se pojavile optužbe o njegovu zlostavljačkom ponašanju. Početkom ove godine boravio je u Hrvatskoj radi snimanja dokumentarno-igranog filma u režiji Jakova Sedlara "Bilo jednom u Hrvatskoj" u kojem glumi prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!