10:47 / 03.04.2022.

Autor: T.D./HRT/Hina

Kina ima najveći broj zaraza koronavirusom od početka pandemije

Kina vodi borbu s koronavirusom

Kina vodi borbu s koronavirusom

Foto: Tyrone Siu / REUTERS

Nacionalna zdravstvena komisija potvrdila je u nedjelju 13.146 zaraza koronavirusom u Kini, najviše od početka pandemije.


Većina slučajeva, njih 11.691, su asimptomatski prema službenim statistikama. 

U inspekcijskom posjetu Šangaju u subotu, kineska zamjenica premijera Sun Chunlan istaknula je "nepokolebljivo pridržavanje" epidemiološke strategije koja predviđa brzo uvođenje policijskog sata, masovno testiranje i karantenu čak i u slučaju manjih žarišta zaraze. 

Najveći grad Šangaj ostaje u potpunom lockdownu. Gotovo svi stanovnici, njih 26 milijuna, smiju napustiti svoj dom samo kako bi se testirali na COVID-19. 

Na sportskim stadionima i u izložbenim dvoranama diljem grada postavljeno je tisuće kreveta za izolaciju zaraženih osoba. 

Stanovnici Šangaja na društvenim mrežama izražavaju sve veću frustraciju zbog strogog policijskog sata, nesigurne opskrbe hranom i loših higijenskih uvjeta u karantenskim centrima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!