07:21 / 13.10.2020.

Autor: V.K./Hina

Kina izvijestila o prvoj lokalnoj transmisiji koronavirusa u gotovo dva mjeseca

Foto:  China Daily via REUTERS

Foto: China Daily via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Kina je izvijestila o prvim lokalnim transmisijama koronavirusa u gotovo dva mjeseca.
Kina je izvijestila o prvim lokalnim transmisijama koronavirusa u gotovo dva mjeseca, a Qingdao pokreće testiranje u cijelome gradu nakon što su otkriveni novi slučajevi zaraze povezani s bolnicom u kojoj se liječe tzv. uvezeni slučajevi.

Nacionalna komisija za zdravstvo priopćila je da je 12. listopada na području kontinentalne Kine prijavljeno 13 slučajeva zaraze koronavirusom. Prethodnoga dana zabilježen je 21.

Sedam novooboljelih zarazilo se u inozemstvu, dok je svih šest lokalnih slučajeva zaraze prijavljeno u istočnoj pokrajini Shandong, u kojoj se nalazi i grad Qingdao.

Lokalna transmisija koronavirusa posljednji je put u Kini zabilježena 15. kolovoza, kada su sva četiri potvrđena slučaja prijavljena u Xinjiangu. Na području kontinentalne Kine sada je ukupno 85.591 slučaj zaraze koronavirusom, a broj umrlih ostao je nepromijenjen, 4634.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!