Kina ponovo kreće s izdavanjem turističkih putovnica

28.12.2022.

15:22

Autor: I.Z./HRT/Hina

Kina ponovo kreće s izdavanjem turističkih putovnica

Kina ponovo kreće s izdavanjem turističkih putovnica

Foto: Tyrone Siu / REUTERS

Kinezi koji žele otići na odmor u inozemstvo moći će od početka iduće godine ponovno podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice, objavila je uprava za useljeništvo nakon ublažavanja stroge politike suzbijanja Covida 19.

Kina je prestala izdavati nove turističke putovnice gotovo odmah nakon izbijanja pandemije, pa su građani u inozemstvo mogli samo na hitna službena putovanja i na studij.

Početkom tjedna pekinška komisija za zdravstvo objavila je da će 8. siječnja sniziti razinu opasnosti od koronavirusa, što znači da će ukinuti i obveznu karantenu za strane posjetitelje. Donedavno su morali ostati u hotelskoj sobi najmanje pet dana, i to pod nadzorom.

Građani će pak ponovo moći dobiti putovnice za turističke posjete inozemstvu, priopćila je jučer agencija za imigraciju.

Virus se u posljednje vrijeme ponovo ubrzano širi i prema službeno nepotvrđenim internim procjenama, samo u prva tri tjedna prosinca covidom se zarazilo 248 milijuna ljudi ili 18 posto stanovništva, navodi agencija dpa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!