11:46 / 21.12.2020.

Autor: T.V./Hina

Kremlj zanijekao rusku umiješanost u kibernetički napad na SAD

Ilustracija: Pixabay

Ilustracija: Pixabay

Foto: - / -

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina službeno je zanijekao da je Rusija bila umiješana u nedavne kibernetičke napade na američku vladu.
Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina u ponedjeljak je službeno zanijekao da je Rusija bila umiješana u nedavne kibernetičke napade na američku vladu. 

➡️ Biden će kazniti odgovorne za hakerski napad na vladu SAD-a
➡️ Američka vlada potvrdila hakerski napad na ministarstvo trgovine

- Rusija nije uključena u takve napade, osobito u ovakav napad. Ovo obznanjujemo službeno i čvrsto, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov, a prenijela je državna novinska agencija TASS. Bilo kakve optužbe o ruskoj umiješanosti apsolutno su neutemeljene i nastavak su slijepe rusofobije koja se koristi u slučaju bilo kakvog incidenta, dodao je.

Američki državni tajnik Mike Pompeo prošli tjedan je u radijskom intervjuu direktno okrivio Rusiju za napade, rekavši da "možemo prilično jasno reći da su Rusi bili uključeni u tu aktivnost."

Američka agencija za kibernetičku sigurnost i infrastrukturu rekla je ranije da su hakeri "barem od ožujka" kompromitirali američke vladine agencije i ključna infrastrukturna tijela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!