Kuba: Broj mrtvih u eksploziji u hotelu Saratoga porastao na 42

11.05.2022.

07:01

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Eksplozija u Havani

Eksplozija u Havani

Foto: Alexandre Meneghini / REUTERS

Tijela dvoje ljudi, 77-godišnje žene i 55-godišnjeg muškarca, izvučena su jučer iz ruševina hotela Saratoga u Havani, čime je broj poginulih u eksploziji prouzročenoj curenjem plina porastao na 42.

Po podacima ministarstva zdravstva, u eksploziji koja se dogodila u petak ujutro ozlijeđene su 54 osobe, a njih 17 još je na bolničkom liječenju.

Hotel Saratoga, simbol stare Havane, bio je zatvoren dvije godine zbog pandemije i pripremao se za ponovno otvaranje za javnost ovog utorka, nakon renoviranja. Prva četiri kata hotela s pet zvjezdica raznijela je eksplozija dok ga je cisterna opskrbljivala plinom.

- Od 51 zaposlenika koji su bili tamo u trenutku nesreće, 23 su poginula, tri su hospitalizirana, a 22 su izašla iz bolnice, rekao je na konferenciji za novinare Roberto Enrique Calzadilla, izaslanik turističke tvrtke Gaviota.

Troje zaposlenika se i dalje vodi kao nestalo.

Saratoga je posljednjih godina ugostila više poznatih osoba, uključujući Micka Jaggera, Beyonce i Madonnu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!