Lajčak: Sastanak u Bruxellesu dobra prilika za dogovor o idućim koracima

12.05.2023.

17:00

Autor: V.K./HRT/Hina

Miroslav Lajčak

Miroslav Lajčak

Foto: Milos Tesic/ATAImages / Pixsell

Izaslanik Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u petak nakon susreta s srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu da je sastanak glavnih pregovarača u ponedjeljak dobra prilika za dogovor o idućim koracima.

Lajčak je na Tweeteru naveo da je današnjim sastancima sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i direktorom ureda srbijanske vlade za Kosovo Petrom Petkovićem razgovarao o daljnjem putu implementacije Sporazuma.

- Sastanak glavnih pregovarača sljedećeg ponedjeljka prilika je da se dogovorimo o sljedećim konkretnim koracima, napisao je Lajčak, koji je dan ranije posjetio Prištinu.

Vučić je poslije sastanka izjavio da su obojica zabrinuti zbog mogućih tenzija na sjeveru Kosova.

Kosovski i srbijanski pregovarači Besnik Bislimi i Petar Petković u ponedjeljak će sudjelovati na sastanku u Bruxellesu o nastavku dijaloga u kojem Beograd kao od polazne točke inzistira na uvođenju Zajednice srpskih općina na Kosovu, za što ima potporu u stajalištima SAD-a i EU da je to važno za bilo kakav nastavak dijaloga.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!