10:50 / 27.10.2018.

Autor: D.M./HRT

Maljevac i dalje zatvoren zbog ilegalnih prelazaka

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na nezakonit prelazak granice migrante je poticao Iračanin koji je u Hrvatskoj dobio azil. Uhićen je i određen mu je jednomjesečni pritvor.
Granični prijelaz Maljevac i dalje je zatvoren, a 200-tinjak migranata u njegovoj je blizini provelo još jednu noć.

Galić: Državljanin RH inicijator je nasilnih pokušaja prelaska granice
VIDEO - Sačić na Maljevcu: Vojsku na granicu

Prije tri dana spriječeni su u pokušaju da uđu u Hrvatsku. Na nezakonit prelazak granice migrante je poticao Iračanin koji je u Hrvatskoj dobio azil. Uhićen je i određen mu je jednomjesečni pritvor.

U BiH u funkciji dva nova centra za smještaj migranata

Bosanskohercegovački ured Međunarodne organizacije za migracije (IOM) potvrdio je kako su u punom kapacitetu profunkcionirala dva nova centra za prihvat i smještaj ilegalnih migranata u BiH, što bi vlastima te zemlje trebalo pomoći u kontroliranju migrantske krize i stabiliziranju sigurnosnog stanja, posebice u zimskim mjesecima.

Uz centar uspostavljen u nekadašnjoj vojarni "Ušivak" u Hadžićima kod Sarajeva koji je otvoren ranije ovog tjedna, sada je u funkciji još jedan otvoren u krugu nekadašnje tvornice "Bira" kod Bihaća, istaknuto je u priopćenju dostavljenom medijima.

U BiH je od početka godine iz Srbije i Crne Gore ušlo gotovo dvadeset tisuća ilegalnih migranata, a prema posljednjim procjenama, na području Unsko-sanskog kantona sada ih boravi do četiri tisuće i svi se oni nadaju da će moći nastaviti put prema zapadnoj Europi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!