07:13 / 04.05.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Mexico se nada da će dovršiti cijepljenje stanovništva do početka 2022.

Turisti obilaze arheološko nalazište Templo Mayor

Turisti obilaze arheološko nalazište Templo Mayor

Foto: Carlos Jasso / REUTERS

- Meksiko se nada da će dovršiti cijepljenje stanovništva protiv Covida 19 do kraja prvoga tromjesečja iduće godine, rekao je zamjenik meksičkoga ministra zdravstva Hugo Lopez-Gatell.


- U tu su projekciju uračunati zaostaci u proizvodni cjepiva na svjetskoj razini, kao i dostava cjepiva u Meksiko, rekao je Lopez-Gatell.

- Nadamo se da ćemo cijepiti cijelo stanovništvo, one koji se nadaju da će biti cijepljeni, do kraja prvoga tromjesečja 2022. godine, rekao je na redovitoj konferenciji za novinare.

Dosad je jednu dozu cjepiva primilo odko 10 posto od 126 milijuna stanovnika Meksika. Lopez-Gatell rekao je da će do sredine srpnja 20 posto stanovništva primiti najmanje jednu dozu.

Minisarstvo zdravstva jučer je izvijestilo da je na području Meksika zabilježeno 1027 novih slučajeva zaraze koronavirusom te da je umrlo 112 osoba. Ukupno je od početka pandemije u Meksiku zaraženo 2.349.900 osoba, a umrlo ih je 217.345.

Na temelju odvojenih vladinih podataka objavljenih u ožujku može se naslutiti da bi stvaran broj umrlih mogao biti i 60 posto veći od potvrđenoga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!