Musk najavio mjesečnu pretplatu od 8 dolara za korištenje Twittera

01.11.2022.

22:43

Autor: I.Z./HRT/Hina

Musk najavio mjesečnu pretplatu za korištenje Twittera

Musk najavio mjesečnu pretplatu za korištenje Twittera

Foto: Ilustracija / Dado Ruvic/REUTERS

Elon Musk, novi vlasnik Twittera, danas je objavio da uskoro planira uvesti mjesečnu pretplatu od osam američkih dolara za korisnike koji žele potvrditi autentičnost svojeg profila i biti manje izloženi reklamama.


Twitter od prošle godine nudi pretplatu na usluge koje se plaćaju, no Musk želi uvesti novu ponudu, skuplju i namijenjenu većem broju korisnika, što će diversificirati izvore prihoda te platforme.

Musk, koji je u četvrtak kupio Twitter, objavio je da će naplaćivati mjesečnu pretplatu od osam dolara onima koji žele plavu kvačicu pored svojeg imena koja će potvrđivati da je profil autentičan.

Sada tu mogućnost mogu koristiti samo neki profili poput vlada, poduzeća, medija, političara, sportaša i sl.

Pretplatnici će imati i druge pogodnosti: njihovi tvitovi bit će prioritetni, moći će objavljivati dulje video i audio snimke i bit će izloženi dva puta manje reklama.

Cijena pretplate ovisit će o zemlji.

Musk tvrdi da mu profit nije na prvom mjestu i da kupnjom Twittera želi "pomoći čovječanstvu".

No Twitter devedeset posto prihoda ostvaruje od reklama i nikada nije bio profitabilan poput Facebooka, Instagrama i Googlea.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!