07:36 / 28.09.2020.

Autor: HRT/Hina

Na sjeveru Britanije planira se socijalni "lockdown"

Foto:  John Sibley/REUTERS

Foto: John Sibley/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Nove mjere predviđaju zatvaranje pubova, restorana i barova na dva tjedna, prenosi Reuters.
Britanska vlada planira uvođenje potpunog socijalnog "lockdowna" u najvećem dijelu sjeverne Velike Britanije i potencijalno Londonu kako bi se spriječilo širenje drugog vala epidemije, objavio je sinoć Times.

Nove mjere predviđaju zatvaranje pubova, restorana i barova na dva tjedna, prenosi Reuters. Ranije prošli tjedan premijer Boris Johnson izjavio je da bi uvođenje restriktivnih mjera ugrozilo radna mjesta, svakodnevni život građana i ljudske konktakte.

Times navodi da će biti zabranjeni i susreti članova različitih kućanstava u zatvorenom prostoru.

Velika Britanija je prošli tjedan uvela nove mjere koje zahtijevaju rad ljudi od kuće gdje je to moguće te rano zatvaranje restorana i barova kako bi se spriječilo brzo širenje drugog vala bolesti COVID-19. Predviđa se da te mjere budu na snazi šest mjeseci.

Škole i trgovine smiju ostati otvorene, kao i tvornice i uredi u kojima zaposlenici ne mogu raditi od kuće, navodi Times pozivajući se na visoki vladin izvor.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!