08:26 / 17.05.2021.

Autor: HRT/D.M./Hina

Napadi na Bliskom istoku nastavljeni 'punom silom'

Gaza, posljedice granatiranja

Gaza, posljedice granatiranja

Foto: Mohammed Salem / Reuters

Nastavljaju se siloviti sukobi na Bliskom istoku. Izraelska vojska objavila je na Twitteru da je odgovorila na nastavak napada iz Gaze i pogodila ulaz u Hamasov tunel u kojem se nalazila vojna oprema te Hamasov sigurnosni ured u Gazi. Istodobno, na Izrael padaju novi projektili. 

Izraelska vojska rekla je da je tijekom noći granatirala domove devetorice viših zapovjednika islamističkog pokreta Hamas. Neki su korišteni kao spremišta oružja, prema riječima izraelske vojske. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu najavio je kako će se operacija nastaviti "punom silom".

Barem 3100 raketa ispaljeno je na Izrael od početka ponedjeljka, prema riječima izraelske vojske. Obje strane su rekle da su raketni napadi bili najžešći dosad. Barem 192 osobe su ubijene u Gazi, prema riječima ministarstva zdravstva obalnog teritorija.

Samo u subotu, 42 Palestinca ubijena su u napadima izraelske vojske na domove u Gazi, reklo je ministarstvo. U Izraelu, od raketne vatre od prošlog ponedjeljka ubijeno je 10 ljudi, prema izvorima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!