07:29 / 05.01.2022.

Autor: Zrinka Perić, Matea Mikić/Dnevnik HTV/HRT/Hina/D.S.

Šesti je dan potrage za Splićaninom Matejom Perišem

U Beogradu se i dalje traga za Splićaninom Matejom Perišem

U Beogradu se i dalje traga za Splićaninom Matejom Perišem

Foto: Dnevnik / HRT

U Beogradu se i dalje traga za Splićaninom Matejom Perišem. Srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da čine sve što je u njihovoj moći kako bi ga pronašli. Istaknuo je da je isključena mogućnost bilo kakvog nasilja ili sukoba. Prijatelji s kojima je bio u noćnom klubu, nakon čega mu se prije šest dana izgubio svaki trag, bili su na poligrafu te su se vratili u Split. Beogradske policijske snage usmjerile su se na područje na kojem je mladić posljednji put snimljen. 

Više javno tužiteljstvo u Beogradu u suradnji s policijom aktivno sudjeluje i usmjerava potragu za Perišem, objavili su beogradski mediji u srijedu pozivajući se na izvore u tom tužiteljstvu.


Izdane su zapovijedi za uzimanje snimki sigurnosnih kamera i vještačenje DNK profila s mjesta gdje je Splićanin bio viđen posljednji put, navodi portal Večernjih novosti tvrdnje izvora.


U Tužiteljstvu su najavili da će "poduzeti i druge neophodne radnje u cilju rasvjetljavanja nestanka" Splićanina koji je u Beograd s prijateljima došao na doček Nove godine.

Kako je u središnjem HTV-ovom Dnevniku javila novinarka Zrinka Perić, Matejev otac Nenad rekao je da i dalje ostaju u Beogradu, a medije je zamolio da iznose samo provjerene i službene informacije.

video thumb

Agoniju koju proživljava obitelj možda najbolje razumije upravo Igor Jurić. Prije osam godina tragao je za kćeri Tijanom, danas vodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu.


- To su isti momenti i iste situacije baš kroz koje sam ja prolazio, kaže.


- Epilog neka bude kakav bude, nekad na neke stvari ne možemo utjecati, ali u ovoj situaciji bi bilo najbitnije samo da obitelj zna sudbinu svog djeteta, poručio je Jurić. 

Nenad Periš sastao se s hrvatskim veleposlanikom u Republici Srbiji s kojim će razgovarati o ovoj situaciji, rekla je u Dnevniku u podne novinarka Zrinka Perić.


Pojedini mediji u Srbiji iznose informacije s kojima treba postupati oprezno zbog same istrage, ali i obitelji Periš jer svaka neprovjerena informacija dodatno otežava ionako pretešku situaciju u kojoj se ona nalazi.


- Uvjerio sam se u dobrotu većine ljudi, ovdje u Srbiji, u svim institucijama, u ministarstvu unutarnjih poslova, u Hrvatskoj i mome Splitu i cijeloj Dalmaciji, rekao je Nenad Periš te dodao kako ne čita brojne neprovjerene informacije. Nek radi svatko što hoće, svako ima svoj obraz neka ga nosi na svoj ponos, kazao je.

Vulin: Učinit ćemo sve da ga nađemo


Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije učinit će sve da pronađe nestalog Splićanina Mateja Periša, poručio je ministar Aleksandar Vulin i dodao da postoje određena saznanja o nestanku Mateja Periša, ali da će informacije prva saznati njegova obitelj, prenijela je agencija Tanjug.


- Ako se potvrdi dobro i loše, prvo će obitelj saznati što god da je, a tek onda javnost. Nije to medijska senzacija, rekao je Vulin za TV Pink i dodao da se neće odustati od potrage.


On je kazao da je nestanak mladića kasno prijavljen, ali su sve kamere provjerene i svi operativci rade svoj posao. Dodao je da se isključuje sukob unutar kluba.

Nestanak Mateja Periša MUP-u je prijavio njegov prijatelj 31. prosinca u 18 sati.

Mišković: "Mnogo neobjašnjivog"

 Slobodan Mišković, bivši policijski inspektor za otmice u Srbiji, kazao je da je mnogo neobjašnjivog u svemu što je prethodilo nestanku.

- Vidjeli smo da ga je otac prepoznao kako trči, on je dugo trčao, možda i oko sat vremena. Sve što bi se našlo što je njemu pripadalo imalo bi velik značaj - počevši od onog mobitela za kojeg znamo da je bio s njim i koji je odmah prestao raditi, vjerojatno zato što se smočio, kazao je Mišković.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!