15:28 / 29.02.2020.

Autor: Hina/I.Z.

Novi slučajevi koronavirusa u Njemačkoj i Skandinaviji

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Foto: - / REUTERS

Sva djeca pohađala su vrtić u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, saveznoj njemačkoj državi, teško pogođenoj epidemijom Covida-19.
Europske zemlje nastavljaju izvještavati o novim slučajevima zaraze koronavirusom, među kojima je četvero zaražene djece u zapadnoj Njemačkoj i zdravstveni djelatnik u Danskoj.

Sva djeca pohađala su vrtić u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, saveznoj njemačkoj državi, teško pogođenoj epidemijom Covida-19. Predškolski centar pohađa više od stotinu djece.

Vjeruje se da je virus u centar 'donio' odgojitelj predškolske ustanove koja se nalazi blizu nizozemske granice u okrugu Heinsberg, a bio je zaražen virusom. Djeca se dobro oporavljaju, rekli su dužnosnici Heinsberga.

I u Bonnu, koji se također nalazi u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, već dva tjedna zatvoren je vrtić nakon što je potvrđeno da je jedan od zaposlenika zaražen virusom. Sada se 185 djece, polaznika vrtića testira na virus, kazala je šefica gradskoga Odjela za zdravstvo.

Austrijske su vlasti danas su priopćile da je u zemlji već potvrđeno devet slučajeva zaraze.

Danska je danas prijavila treći slučaj koronavirusa u zemlji, pojasnivši da je muškarac zaposlen u Sveučilišnoj bolnici Aarhus vjerojatno zaražen tijekom posjeta Njemačkoj.

Radio je u klinici za kožne i spolne bolesti te je boravio na konferenciji u Muenchenu, gdje je bio u kontaktu talijanskim državljaninom za kojega se ustanovilo da je zaražen.

I Finska je evidentirala tri slučaja zaraze. Najnoviji slučaj je žena koja je posjetila sjevernu Italiju, epicentar europske epidemije. Ona je trenutačno u kućnoj izolaciji.

Talijanske vlasti izvijestile su da se zbog koronavirusa otkazuje nastava u svim školskim ustanovama u Lombardiji, Venetu i Emiliji i Romanji još sedam dana. U toj zemlji preminula je ukupno 21 osoba, a zaraženo je 889.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!