Papa apelira da se migrantima ne oduzima nada

14:40 / 01.01.2018.

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Papa Franjo jutros je predvodio novogodišnju misu u Vatikanu kojom je obilježena 51. obljetnica vatikanskog Svjetskog dana mira.
Papa Franjo jutros je predvodio novogodišnju misu u Vatikanu, kojom je obilježena 51. obljetnica vatikanskog Svjetskog dana mira. Rekao je da su migranti i izbjeglice najslabiji i najpotrebitiji na svijetu i pozvao je svjetske čelnike da učine više kako bi im pomogli.

Papa je gotovo 40.000 ljudi okupljenih na Trgu sv. Petra u Vatikanu podsjetio da je izabrao patnje migranata i izbjeglica kao temu Svjetskog dana mira Rimokatoličke crkve.

Za taj mir, na koji svatko ima pravo, mnogi su spremni riskirati živote putovanjem koje je često dugo i opasno, spremni na napore i patnje. Molim vas, nemojmo utrnuti nadu u njihovim srcima, nemojmo ugušiti njihove nade u mir!

Papa je prije u homiliji rekao da bi svatko trebao voditi brigu o svojoj duši tako da svaki dan provede neko vrijeme u tišini kako njegovu slobodu ne bi nagrizla banalnost konzumerizma, vrišteće reklame, bujica praznih riječi i snažni valovi ispraznog brbljanja i galame.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!