21:29 / 01.05.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Papa na molitvenom maratonu: Novac za oružje dati istraživanjima pandemija

Papa Franjo

Papa Franjo

Foto: Remo Casilli / Reuters

Papa Franjo započeo je jednomjesečni globalni molitveni maraton rimokatolika za prestanak pandemije Covida-19 i tom je prigodom rekao da bi novac koji se troši na naoružanje trebao biti preusmjeren za sprječavanje budućih zdravstvenih kriza.

Franjo je vodio molitvu krunice u bazilici sv. Petra prvog dana svibnja, mjeseca koji rimokatolici tradicionalno posvećuju dnevnim molitvama Bogorodici.

Vjernici su zamoljeni da se svakoga dana u svibnju mole za određenu kategoriju ljudi pogođenih pandemijom, poput zdravstvenih radnika, onih koji se nisu mogli oprostiti sa svojim umirućim voljenima, siromašnih, beskućnika...

Papa je molio da se "ova teška kušnja okonča i da se vrati obzor nade i mira". Zamolio je Djevicu Mariju da "dotakne savjesti kako bi se ogromne količine novca koje se troše na povećanje i usavršavanje oružja preusmjerile u promicanje odgovarajućih studija za sprječavanje sličnih katastrofa u budućnosti".

Svaki dan u svibnju jedno Marijansko svetište predvodit će krunicu katolika cijelog svijeta. Među 30 svetišta je Međugorje, iz kojeg će se molitva krunice predvoditi 15. svibnja u 18 sati.

Nakon što ga je započeo, Papa će i zaključiti molitveni maraton 31. svibnja.

Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!