Pelosi: Skupi energenti su mala cijena u odnosu na žrtvu Ukrajinaca

16.09.2022.

23:00

Autor: hina

Nancy Pelosi

Nancy Pelosi

Foto: Christian Mang / REUTERS

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi izjavila je u petak da su skupi energenti koje plaća Europa "mala cijena" u odnosu na žrtve koje podnosi ukrajinski narod zbog rata s Rusijom.

Na sastanku predsjednika parlamenata skupine G7 u Berlinu, Pelosi je zajamčila daljnju podršku Ukrajini u borbi protiv Rusije.


Građani Ukrajine se bore za demokraciju u cijelom svijetu. Jasna poruka dana je da je G7 solidarna s Ukrajinom, rekla je Pelosi.


Nakon sastanka na kojem je kao gost bio predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk, istaknula je kako je jasno da se ovaj rat mora dobiti.


Predsjednica njemačkog parlamenta Bärbel Bas rekla je kako Vladimir Putin vodi rat protiv svih liberalnih demokracija i time uništava svoju zemlju.


Putin neće dobiti ovaj rat, zaključila je šefica Bundestaga.


Pelosi se ranije sastala s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock te predsjednikom Njemačke Frank-Walterom Steinmeierom.


Scholz je uoči sastanka rekao kako je Njemačka spremna preuzeti više odgovornosti u obrani Europe i dodao kako Bundeswehr mora postati najbolje opremljena vojska Europe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!