Plenković čestitao Borjani Krišto

28.12.2022.

16:07

Autor: T.D./HRT/Hina

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Matija Habljak / Pixsell

Premijer Andrej Plenković čestitao je u srijedu Borjani Krišto na imenovanju za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH i rekao da se raduje budućoj suradnji te jačanju odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

- Srdačne čestitke Borjani Krišto na imenovanju za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH! Radujemo se budućoj suradnji i jačanju odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine, napisao je premijer na Twitteru.

- Nastavljamo podupirati europski put BiH i snažno se zalagati za ravnopravnost triju konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti, dodao je.

Zastupnički dom parlamenta BiH u srijedu je potvrdio imenovanje Borjane Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara u idućem četverogodišnjem mandatu.

Za potvrdu njezina imenovanja glasala su 23 zastupnika dok ih je 15 bilo protiv. Zastupnički dom ima ukupno 42 zastupnika.

Obrazlažući na sjednici u Sarajevu svoje viđenje trenutačnog stanja u zemlji, Krišto je rekla da je posebice optimistična zbog brzog međustranačkog dogovora o uspostavi nove vlasti na temelju potpisanog sporazuma o načelima djelovanja.

Ocijenila je kako je to dokaz da je moguća suradnja na zdravim temeljima među predstavnicima konstitutivnih naroda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!