Plenković izvijestio von der Leyen o stanju u BiH

18.02.2022.

13:01

Autor: Podnevni dnevnik/HRT

Plenković izvijestio predsjednicu Komisije o stanju u BiH

Plenković izvijestio predsjednicu Komisije o stanju u BiH

Foto: HRT / HRT

Premijer Plenković osvrnuo se na jučerašnji sastanak s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen na kojem je jedna od tema bilo i stanje u Bosni i Hercegovini te položaj Hrvata u toj zemlji. 

- Izvijestio sam predsjednicu Komisije o nužnosti dodatnog napora svih europskih zemalja da se postigne dogovor o izmjenama izbornog zakona, o graničnim izmjenama ustava i to na način da se poštuju prava sva tri konstitutivna naroda, da se ne ide u nove parlamentarne izbore koji su predviđeni u listopadu bez izmjene zakona, dakle stav hrvatske vlade je vrlo jasan - bolje dati još vremena za razgovore i ako treba i odgoditi predviđeni termin općih izbora u listopadu, nego ići u izbore po aktualnom sistemu. Ako se ide po aktualnom sistemu, unaprijed znamo što će se dogoditi, to je loše za BiH, katastrofalno bi to bilo za Hrvate u BiH-u - izjavio je premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!