Poljska razbila rusku špijunsku mrežu

16.03.2023.

10:20

Autor: Hina/HRT/A.S.

Razbijena špijunska mreža

Razbijena špijunska mreža

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Poljska je razbila špijunsku mrežu koja djeluje u zemlji, rekao je ministar obrane, nakon što je privatna televizija RMF FM izvijestila da je uhićena skupina špijuna koji rade za Rusiju.

RMF je izvijestio da su poljske sigurnosne službe uhitile šest osoba osumnjičenih za špijunažu za Rusiju. Prema toj televizijskoj kući, skupina je planirala diverzantske aktivnosti.

Reuters nije mogao neovisno potvrditi izvješće.

- Želio bih naglasiti veliki uspjeh koji su postigli službenici agencije za unutarnju sigurnost, jer je cijela špijunska mreža razotkrivena, rekao je Mariusz Blaszczak za Polskie Radio 1.

- Ovo je nedvojbeno dokaz da poljske službe rade na sigurnosti naše zemlje na vrlo učinkovit način, dodao je. 

Blaszczak je odbio dalje komentirati slučaj i rekao je da će više detalja objaviti ministar unutarnjih poslova Mariusz Kaminski na konferenciji za novinare u 11 sati.

Poljski predsjednik Andrzej Duda sastao se s direktorom CIA-e Williamom Burnsom. Predsjednikov ured objavio je na Twitteru da su razgovarali o trenutnoj sigurnosnoj situaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!