18:13 / 23.10.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu

Teretni brod

Teretni brod

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.

Brod koji se nalazi u Japanskom moru, na putu iz ruske luke Shakhtersk prema Kini, odmah je okrenut u suprotnom smjeru i započela je akcija potrage sukladno važećim međunarodnim procedurama kojom rukovodi Centar za traganje i spašavanje (MRCC) Vladivostok.

Kompanija je priopćila da je u međuvremenu brod Miho Pracat pretražen, a nestali član posade nije pronađen na brodu.

- Odmah je brod pretražen, ustanovljeno je da nema člana posade na brodu nakon čega je pokrenuta opsežna akcija traganja koju predvodi Centar za traganje i spašavanje iz Vladivostoka, rekla je Sanja Putica iz Atlantske plovidbe za Dnevnik HTV-a.

Uz njihov brod, u potragu su uključeni zrakoplov, brod specijaliziran za traganje i spašavanje (SAR) te ribarski brod koji se zatekao u blizini mjesta događaja.

- Akcija traganja i dalje je u tijeku i o svim daljnjim saznanjima pravovremeno ćemo izvijestiti, poručili su iz Atlantske plovidbe.

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan izjavio je da će sindikat odmah stupiti u kontakt s Atlantskom plovidbom.

Prema prvim informacijama, potraga se provodi prema pravilima, rekao je Melvan i dodao da će sindikat poduzeti što je moguće, ali i da treba pričekati rezultate potrage.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!