Prijateljstvo Rusije i Kine nema ograničenja

05.02.2022.

02:45

Autor: Dnevnik 3/IMS/HRT

Vladimir Putin i Xi Jinping

Vladimir Putin i Xi Jinping

Foto: Aleksey Druzhinin / REUTERS

Uoči otvorenja Zimskih olimpijskih igara i u vrijeme velikih međunarodnih napetosti, susreli su se kineski i ruski predsjednik, Xi Jinping i Vladimir Putin. Složili su se u, kako su rekli, osudi politizacije Olimpijskih igara. Domaćin je naglasio da je čovječanstvo suočeno s brojnim izazovima i krizama, a obojica su istaknula da prijateljstvo Kine i Rusije nema ograničenja.

- Spreman sam surađivati s predsjednikom Putinom kako bismo iscrtali budućnost i osigurali vodstvo za međusobne odnose pod novim povijesnim okolnostima i promicali transformaciju visoke razine povjerenja između Kine i Rusije u suradnju na svim poljima, kazao je kineski predsjednik Xi Jinping.

- Naši bilateralni odnosi zaista se stabilno razvijaju u dugu prijateljstva i strateškog partnerstva. Iako se nismo osobno susretali već dvije godine, zadržali smo blisku komunikaciju preko video konferencija, telefonskih poziva i slično, izjavio je Vladimir Putin, predsjednik Ruske Federacije. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!