08:48 / 27.01.2022.

Autor: Hina/A.P.C.

Princ Andrew traži suđenje pred porotom

Princ Andrew traži suđenje pred porotom

Princ Andrew traži suđenje pred porotom

Foto: Chris Radburn / REUTERS

Princ Andrew, vojvoda od Yorka zatražio je suđenje pred porotom u građanskoj parnici koju je protiv njega pokrenula Virginia Giuffre koja ga optužuje da ju je seksualno iskoristio dok je bila maloljetna.


Virginia Giuffre, poznata i kao Virginia Roberts, tvrdi da ju je princ Andrew tri puta seksualno napao između 2000. i 2002. godine.


Vojvoda od Yorka iznio je 11 razloga zašto bi slučaj trebao biti odbačen, uključujući to da su Giuffreine tvrdnje "zabranjene doktrinom pristanka" i zbog "njezina vlastitog nezakonitog ponašanja".


U sudskom dokumentu u kojemu su navedeni njegovi razlozi zbog kojih je zatražio odbacivanje slučaja, odvjetnici princa Andrewa odvjetnici naveli su kako on zahtijeva suđenje pred porotom.


Giuffre optužuje princa Andrewa da ju je seksualno iskoristio kada je imala 17 godina i to na tri mjesta - u londonskom domu osramoćene pripadnice britanskog visokog društva Ghislaine Maxwell, u njujorškoj vili osuđenog pedofila, sada pokojnog financijaša Jeffreyja Epsteina i na Epsteinovom privatnom otoku, Little St James.


Sudac Lewis Kaplan ranije je odbio vojvodin zahtjev za odbacivanje slučaja prije suđenja.


Giuffre je prošle godine tužila princa za neutvrđeni iznos, navodeći da su je Epstein i Maxwell podvodili princu.


Princ je negirao optužbe koje su ga prisilile da se povuče s kraljevskih dužnosti.


Epstein je počinio samoubojstvo u zatvoru prije dvije godine dok je čekao suđenje za seksualne zločine.

Maxwell je prošlog mjeseca osuđena za seksualnu trgovinu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!