16:33 / 18.03.2021.

Autor: P.F./Hina/HRT

Putin odgovorio Bidenu istom mjerom

Joe Biden i Vladimir Putin

Joe Biden i Vladimir Putin

Foto: Alexander Natruskin / Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je američkom kolegi Joeu Bidenu, koji ga je nazvao "ubojicom", istom mjerom, ali i kazao da neće raskinuti odnose zbog toga.

Govoreći na svečanom obilježavanju sedam godina od ruske aneksije Krima, Putin je rekao da će Moskva nastaviti surađivati s Washingtonom, ali je Bidenu odgovorio istom mjerom.

Svoj svoga prepoznaje, rekao je Putin, upotrijebivši izreku iz svojeg djetinjstva.

Ovo nije samo dječja izreka i šala. U tome se skriva duboko psihološko značenje. Uvijek u drugima vidimo vlastite osobine i mislimo da su kao i mi, rekao je.

Putin je dodao kako Bidenu (78) želi dobro zdravlje.

- Kažem to bez ironije, ne u šali, naglasio je Putin.

U intervjuu koji je dan ranije emitirao ABC News, Biden je na pitanje vjeruje li da je ruski predsjednik ubojica odgovorio da vjeruje.

Također je kazao da Putin nema duše i obećao da će ruski predsjednik platiti cijenu za navodno rusko miješanje u američke predsjedničke izbore 2020., što Kremlj niječe.

U krajnje neobičnom potezu nakon Bidenova intervjua, Rusija je u srijedu objavila da poziva svog veleposlanika u SAD-u na hitne konzultacije o budućnosti američko-ruskih veza.

Putin je napomenuo da je SAD jedina zemlja na svijetu koja je upotrijebila nuklearno oružje. Rusija, dodao je, zna kako štititi svoje interese i surađivat će s Washingtonom pod uvjetima koji su za nju korisni.

- A oni će se s time morati pomiriti, rekao je Putin.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!