Putin zaprijetio "onima koji bi mogli biti u iskušenju intervenirati u Ukrajini"

24.02.2022.

12:56

Autor: HRT/J.L.

Ruski predsjednik Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin

Foto: SPUTNIK / REUTERS

Nakon što je najavio da je naredio vojnu akciju u Ukrajini, ruski predsjednik Vladimir Putin zaprijetio je "onima koji bi mogli biti u iskušenju intervenirati" u ime Ukrajine.

- Sada nekoliko važnih, vrlo važnih riječi za one koji bi mogli biti u iskušenju intervenirati izvana u tekuće događaje. Tko god se pokuša miješati i stvarati prijetnje našoj zemlji, našem narodu, treba znati da će odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posljedica kakve niste doživjeli u svojoj povijesti. Spremni smo za svaki razvoj događaja. Sve potrebne odluke u vezi s tim su donesene. Nadam se da će se ova poruka čuti, kazao je Putin među ostalim u izvanrednom televizijskom obraćanju.

Invaziju na Ukrajinu pokrenuo je u zoru. Ruske snage ušle su u Ukrajinu sa sjevera, istoka i juga, mnogi veliki gradovi našli su se pod raketnim napadom, odjekuju eksplozije. Prema najnovijim informacijama poginulo je 40-ak ukrajinskih vojnika i desetak civila, a ukrajinske vlasti objavile su da su srušili šest ruskih aviona i ubili desetke vojnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!