12:09 / 19.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Rekordan broj novozaraženih u Tokiju

Foto: REUTERS/Issei Kato

Foto: REUTERS/Issei Kato

Foto: - / REUTERS

Najveću zabrinutost izaziva širenje virusa u prijestolnici koja se nada da će iduće godine biti domaćin već odgođenih Olimpijskih igara.
Tokio je podigao razinu opasnosti od koronavirusa na najvišu, nakon što je imao rekordna 534 slučaja, a tamošnja guvernerka pozvala je na oprez uoči sezone zabava krajem godine.

➡️ Sve o koronavirusu

Broj novozaraženih rekordan je i na razini cijelog Japana televizija TBS prenosi kako ih je 2259.  No najveću zabrinutost izaziva širenje virusa u prijestolnici koja se nada da će iduće godine biti domaćin već odgođenih Olimpijskih igara.

Broj slučajeva koronavirusa raste, pa razmatramo koji su koraci potrebni jer bi novih zaraza moglo biti više od tisuću na dan, rekla je guvernerka Tokija Yuriko Koike.

Najviša, četvrta razina opasnosti, znači da se zaraza širi. Tokio je dosad bio na drugoj najvišoj razini, onoj u kojoj se zaraza počinje širiti.

Zbog rasta broja novozaraženih diljem zemlje premijer Yoshihide Suga kazao je kako vlada razmatra uvesti restrikcije rada restorana, no ne razmatraju se drastična ograničenja kretanja ljudi.

Suga je pozvao građane da budu oprezni i naglasio opasnost zaraze u restoranima i prodavaonicama hrane.

Koike je iznijela nove preporuke za posjećivanje restorana uoči početka sezone zabava krajem godine. Guvernerka preporučuje sastajanje u malim brojevima, ostajanje najviše sat vremena i tihi razgovor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!