18:50 / 02.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Rusi protiv mirovinske reforme

-

-

Foto: - / -

Prosvjed je organizirala Komunistička partija, a ta je mjera naišla na veliko protiivljenje u zemlji i srušila popularnost Vladimira Putina za 10 posto.
U Moskvi je desetak tisuća ljudi prosvjedovalo protiv podizanja dobne granice za odlazak u mirovinu. U Rusiji žene idu u mirovinu s 55, a muškarci sa 63 godine, a vlada planira podignuti tu granicu na 60 godina za žene te na 65 za muškarce.

Prosvjed je organizirala Komunistička partija, a ta je mjera naišla na veliko protiiivljenje u zemlji i srušila popularnost Vladimira Putina za 10 posto. Putin je nedavno preuzeo odgovornost za reformu i istaknuo kako je ona nužna. U protivnom, kaže, moglo bi doći do destabilizacije društva, porasta inflacije i stope siromaštva.

S tim se ne slažu sindikati i vodeće oporbene  stranke, koje su samo na prosvjedima u Moskvi okupile više od 10 tisuća ljudi. Produljenju radnog vijeka protivi se čak 90 posto Rusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!