11:52 / 16.09.2020.

Autor: Reuters/Hina

Rusi testiraju svoje cjepivo i u Indiji?

Foto: REUTERS/Tingshu Wang

Foto: REUTERS/Tingshu Wang

Foto: - / REUTERS

Ruski državni investicijski fond postigao je dogovor o prodaji 100 milijuna doza cjepiva Sputnik-V farmaceutskoj kompaniji u Indiji.

Ruski državni investicijski fond postigao je dogovor o prodaji 100 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa Sputnik-V farmaceutskoj kompaniji u Indiji, rekao je za Reuters izvor blizak sporazumu. 

- AstraZeneca nastavlja s kliničkim ispitivanjem cjepiva za Covid-19 
- Kina cijepi desetke tisuća ljudi, i dužnosnike

Očekuje se da će slijediti klinička ispitivanja ruskog cjepiva u Indiji te da će se provoditi s indijskom tvrtkom koja je kupac cjepiva, navodi izvor. Ispitivanja i dogovor o opskrbi ovise o odobrenju indijskih regulatornih tijela.

Ruski državni investicijski fond već je postigao sporazume o opskrbi ruskim cjepivom s Kazahstanom, Brazilom i Meksikom. Također je prethodno postignut sporazum o partnerstvu u proizvodnji 300 milijuna doza cjepiva Sputnik-V u Indiji.

• Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu
Posebne stranice na kojima možete pročitati sve o koronavirusu

Ruski Sputnik-V prvo je registrirano cjepivo protiv koronavirusa. Velika klinička ispitivanja, odnosno fazu III., s najmanje 40 tisuća sudionika, Rusija je pokrenula 26. kolovoza, ali ispitivanja još nisu završena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!