Rusija planira neradne dane kako bi usporila širenje Covida-19

19.10.2021.

14:11

Autor: HRT/Hina/Reuters

Koronavirus u Rusiji

Koronavirus u Rusiji

Foto: Maxim Shemetov / REUTERS

Zamjenica ruskog premijera Tatiana Golikova pozvala je vladu da uvede neradne dane od 30. listopada do 7. studenoga kako bi se spriječio daljnji, rekordan rast broja novozaraženih covidom-19 i smrtnih slučajeva.

Rusija je danas imala 1015 smrtnih slučajeva zbog covida-19, što je najviši dnevni broj od početka pandemije. U zadnja 24 sata imala je 33.740 novih slučajeva zaraze. Regija pored Moskve ostala je bez bolničkih kreveta za pacijente s covidom-19, rekao je njen guverner. Kremlj stanovnicima pak poručuje da se cijepe. Cijepljeno je samo 32% stanovnika Rusije, a ruske vlasti nedavno su poručile da je to neprihvatljivo.


- Postoji tradicija okrivljavanja države za sve. Naravno, država osjeća i prepoznaje svoj dio odgovornosti, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, priznavši ipak kako se moglo učiniti više da se javnosti objasni važnost cijepljenja. No sada je potreban odgovoran stav svih naših državljana, naglasio je Peskov. Dodao je da "svi moramo pokazati odgovornost i cijepiti se".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!