Vladimir Putin mora u samoizolaciju zbog koronavirusa

11:48 / 14.09.2021.

Autor: HRT/Hina

Foto: Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Foto: Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin mora ići u samoizolaciju nakon što je slučaj zaraze koronavirusom otkriven u njegovom okruženju i stoga neće ovaj tjedan putovati u Tadžikistan na sastanak o regionalnoj sigurnosti, objavio je Kremlj.

- Zbog identificiranog slučaja koronavirusa u njegovom okruženju, Vladimir Putin mora poštivati režim samoizolacije kroz jedno vremensko razdoblje, priopćio je njegov ured.

- Predsjednik je savršenog zdravlja, rekao je na telefonskom brifingu glasnogovornik Dmitrij Peskov, dodajući da je Putin, koji je cijepljen, bio na testiranju ali nisu objavljeni rezultati.

U priopćenju iz Kremlja se kaže i da šef države neće osobno putovati na sastanak o regionalnoj sigurnosti u Tadžikistanu, ali će sudjelovati na daljinu.

Putin je nazvao predsjednika Tadžikistana Emomalija Rahmonova kako bi mu objasnio da ne može putovati zbog režima samoizolacije i da će na sastancima sudjelovati putem video linka, pojašnjava Kremlj.

Ruski je predsjednik poduzeo brojne mjere opreza tijekom pandemije i primio dvije doze cjepiva Sputnjik V.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!