13:25 / 23.01.2022.

Autor: HRT

Britanija upozorava Rusiju da "dva puta razmisle" o napadu

Jučer je u Ukrajinu stigao i zrakoplov s vojnom pomoći SAD-a

Jučer je u Ukrajinu stigao i zrakoplov s vojnom pomoći SAD-a

Foto: Ministarstvo obrane Ukrajine / Reuters

Rusija je objavila snimke svojih borbenih zrakoplova Suhoja koje premješta u Bjelorusiju. Dvije zemlje pripremaju zajedničke vojne vježbe, među ostalim, uz granicu s Ukrajinom i Europskom unijom.


video thumb

Rusija će na zapad uputiti i svoje raketne sustave S-400. Nakon što je Britanija početkom tjedna dopremila u Kijev pošiljku protutenkovskog oružja, jučer je u Ukrajinu stigao i zrakoplov s vojnom pomoći SAD-a. Američka vojska ne navodi podatke o količini i vrsti oružja koje je iz Kalifornije poslano u Kijev, ali poručuju da su posvećeni očuvanju teritorijalne cjelovitosti Ukrajine.

Velika Britanija sinoć je upozorila da Moskva na vlast u Kijevu pokušava postaviti prorusko vodstvo. Na to je reagiralo rusko ministarstvo vanjskih poslova. U objavi tvrde da su to lažne vijesti te su ih pozvali da prekinu s provokacijama.

Britanija je još jednom upozorila Rusiju na ozbiljne posljedice u slučaju napada na Ukrajinu.

- Želim jasno reći da će samo ekonomske posljedice napada biti takve da bi u Kremlju trebali dva puta razmisliti žele li to napraviti. Mi i Amerikanci pokušavamo preko diplomacije uvjeriti Putina da odustane od te zamisli jer bi mogla biti pogubna za njega, za Ukrajinu, naravno, ali i za cijeli svijet - izjavio je Dominic Raab, zamjenik britanskog premijera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!