07:13 / 03.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

SAD: najveći dnevni porast zaraženih koji je ikada zabilježila ijedna država

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Foto: - / REUTERS

Broj novih zaraza u proteklih je 14 dana porastao u 37 od 50 američkih država u odnosu na prva dva tjedna u lipnju.
Sjedinjene Države jučer su brojale gotovo 55 tisuća novih slučajeva Covida-19, što je najveći dnevni porast koji je ikada zabilježila ijedna država.

Branka Slavica: Što se tiče SAD-a, prognoze nisu dobre

Zbog naglog porasta broja slučajeva koronavirusa u SAD-u tijekom proteklog tjedna pod povećalo je došlo upravljanje krizom američkog predsjednika Donalda Trumpa. Nekoliko guvernera obustavilo je planove ponovnog otvaranja svojih država nakon strogih blokada.

U SAD-u je broj oboljelih u četvrtak bio 54.879, čime je nadmašen prethodni dnevni rekord od 54.771 koji je Brazil postavio 19. lipnja. Prije samo dva tjedna, SAD je bilježio oko 22.000 novih slučajeva dnevno. Zadnjih sedam dana imao ih je dnevno više od 40.000, pokazuju rezultati.

Broj novih zaraza u proteklih je 14 dana porastao u 37 od 50 američkih država u odnosu na prva dva tjedna u lipnju.

Florida je jučer imala najveći porast od bilo koje države do sad te je imala preko 10 tisuća novih slučajeva u jednom danu. S 21 milijun stanovnika ta zemlja je prijavila  više novih slučajeva koronavirusa od bilo koje europske zemlje na vrhuncu epidemije.

Voditelj Nacionalnog instituta za alergije i zaraznu hranu Anthony Fauci početkom tjedna je upozorio da bi svakodnevna povećanja novih slučajeva u SAD-u mogli doseći 100.000 u slučaju da se ne uvedu državne mjere za usporavanje širenja virusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!