18:15 / 01.03.2020.

Autor: Hina/I.Z.

Sirijska vojska srušila tri turska drona nad provincijom Idlib

Foto: Khalil Ashawi/ Reuters, arhiva

Foto: Khalil Ashawi/ Reuters, arhiva

Foto: - / REUTERS

Sirijska vojska potvrdila je da su Turci srušili njihova dva aviona nakon što su ih presreli tijekom borbene misije u provinciji Idlib.
Sirijska vojska dosad je srušila tri turska drona koje Ankara učestalo koristi kako bi ciljala sirijske vojne lokacije i zračne baze, rekli su sirijski državni mediji.

Sirijska vojska danas je potvrdila da su Turci srušili njihova dva aviona nakon što su ih presreli tijekom borbene misije u provinciji Idlib. Ranije, turski ministar obrane rekao je da je jedan od njihovih dronova srušen u nedjelju.

Ankara je počela koristiti dronove kako bi napadala snage predsjednika Bašara al-Asada nakon što su 33 turska vojnika u napadu koji je naredio Damask u četvrtak izgubila živote.

Sirijska opozicija rekla je da su napadi dronom bili od pomoći u zadavanju teških gubitaka sirijskoj vojsci i savezničkoj iranskoj miliciji koja je podupire.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!