13:20 / 08.03.2021.

Autor: Hina/V.G.

Škole u Engleskoj ponovno otvorene, država ublažava zatvaranje

Otvorene škole u Engleskoj

Otvorene škole u Engleskoj

Foto: Kevin Coombs / Reuters

Škole u Engleskoj ponovno su se otvorile za sve učenike u ponedjeljak, prvi put nakon siječnja. Milijuni učenika vratili su se u učionice nakon što su tjednima učili u svojim domovima ili na daljinu putem prijenosa uživo.

Iako su škole ostale otvorene za roditelje koji rade u prvim redovima - poput zdravstvenih radnika - u Engleskoj je zabilježen stalni pad broja zaraženih pa je premijer Boris Johnson 22. veljače najavio da će škole moći ponovno otvoriti od 8. ožujka.

Učenici u dobi 11 do 16 godina moraju obaviti tri testa na covid-19 na mjestu i kod kuće tijekom dva tjedna kad se vrate u školu i tada se sami testirati kod kuće dvaput tjedno.

Britansko ministarstvo obrazovanja također savjetuje učenicima srednjih škola da nose maske kad se neće moći održavati fizička distanca, uključujući i učionice.

Međutim učenici osnovne škole u dobi između 5 i 10 godina ne trebaju se testirati na covid-19 niti nositi maske kad se vrate.

Neka djeca u Sjevernoj Irskoj također se vraćaju u učionice prvi put od prosinca, nakon što je prisilno učenje na daljinu završilo 5. ožujka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!