20:54 / 25.02.2022.

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Srbija podržava Ukrajinu ali Rusiji ne uvodi sankcije

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

Foto: Milos Tesic / PIXSELL

Srbija pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine, a vodeći se zaštitom vitalnih državnih interesa, neće uvoditi sankcije bilo kojoj državi uključujući i Rusiju, poručio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

- Srbija smatra pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje uključujući i Ukrajinu, a rukovodeći se zaštitom svojih vitalnih i državnih interesa, smatra da nije od značaja da u ovom trenutku uvodi sankcije bilo kojim državama uključujući i Rusiju - rekao je Vučić u javnom obraćanju poslije sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

U zaključcima sa sjednice tog tijela Vučić je naglasio da Srbija poštuje norme međunarodnog prava i ostaje privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta Ukrajine.

- Republika Srbija najiskrenije žali u pogledu svega što se događa na istoku Europe, istaknuto je.

Beograd ostaje privržen "poštovanju načela teritorijalnog integriteta država" i "poštuje svoja prijateljstva". Polazeći od svog ustava, Srbija se, kako je naglašeno, zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta drugih država.

Prije večerašnjeg obraćanja održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, treća ovog tjedna, a srbijanski predsjednik potom se sastao sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve patrijarhom Porfirijem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!