21:44 / 06.05.2020.

Autor: M.Š./Hina

Srbija ukinula izvanredno stanje

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Skupština Srbije usvojila je u srijedu navečer odluku o ukidanju izvanrednog stanja uvedenog 15. ožujka zbog pandemije koronavirusa.
Skupština Srbije usvojila je u srijedu navečer odluku o ukidanju izvanrednog stanja uvedenog 15. ožujka zbog pandemije koronavirusa i proglasila da donijete mjere mogu prestati prije objavljivanja u Službenom glasniku, a u tijeku je posljednji policijski sat koji prestaje u pet ujutro.

Parlament je retroaktivno potvrdio sve uredbe Vlade koje su tijekom izvanrednog stanja donijete uz supotpis predsjednika države.

- Mislim da svi trebamo uživati u našem ogromnom uspjehu. Ovo je pobjeda svih nas za koju ne možemo reći da je konačna, ali je sad vrijeme da se borimo za ekonomiju, oporavak gospodarstva. Mislim da smo zajedno napravili dobar posao i ima razloga da se ponosimo, rekla je premijerka Ana Brnabić u završnoj riječi prije glasanja o usvajanju odluke kojom je parlament potvrdio ukidanje izvanrednog stanja.

Brnabić je istaknula da su se ukidanjem izvanrednog stanja stekli i uvjeti za održavanje izbora i da oni nisu upitni, niti ima potrebe za polemikom i licitiranjem s datumima.

Na ranijem sastanku predsjednika Srbije, Vlade i Skupštine sa strankama iz vladajuće koalicije i oporbenim strankama koje žele izići na izbore, odlučeno je da će parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori u Srbiji biti održani 21. lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!