Suspendirani policajci u Indoneziji

04.10.2022.

09:11

Autor: Hina/HRT/V.G.

Suspendirani policajci u Indoneziji

Suspendirani policajci u Indoneziji

Foto: Willy Kurniawan / Reuters

Indonezijski istražitelji su u utorak ispitivali odgovorne policijske dužnosnike nakon nakon stampeda na stadionu, koji je završio smrću 125 gledatelja u jednoj od najgorih tragedija u povijesti nogometa.

Jedna od najgorih tragedija u povijesti nogometa

Jedna od najgorih tragedija u povijesti nogometa

Foto: Willy Kurniawan / REUTERS

Pale su i sankcije onima koji su proglašeni odgovornima za smrtonosni stampedo na nogometnom stadionu u Malangu na otoku Javu, kada je policija ispalila velike količine suzavca kako bi kontrolirala masu.

Šef gradske policije smijenjen je u ponedjeljak, devet je policajaca suspendirano, dok je 19 policajaca ispitano zbog katastrofe na stadionu.

Navijači lokalnog kluba Arema FC u ponedjeljak su uspostavili centar za pritužbe u Malangu i rekli da namjeravaju kazneno goniti policajce koji su odgovorni za nasumično bacali suzavac u gomilu zarobljenu na tribinama.

- Ako je bilo nereda, suzavac je trebao biti usmjeren prema igralištu, a ne prema tribinama, rekao je za AFP Danny Agung Prasetyo, koordinator navijača grupe Arema DC.

- Bilo je mnogo žrtava među onima koji su bili na tribinama. Uhvatila ih je panika zbog suzavca.

Vlada je suspendirala sve utakmice u nacionalnoj Premier ligi i objavila da je pokrenula istragu o tragediji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!