Trump se napokon oglasio na svojoj društvenoj mreži: Vratio sam se!

29.04.2022.

14:54

Autor: I.B./Hina

Donald Trump

Donald Trump

Foto: Ilustracija / Pixabay

Bivši američki predsjednik Donald Trump kasno u četvrtak napokon se obratio na društvenoj mreži Truth Social koju je pokrenuo prije dva mjeseca, napisavši: "VRATIO SAM SE!.

Trump je prekinuo šutnju nedugo nakon što je Elon Musk za 44 milijardi dolara kupio Twitter najavivši veću slobodu govora na toj društvenoj mreži.

Twitter je prošle godine izopćio bivšeg republikanskog predsjednika navodeći strah od poticanja nasilja nakon upada njegovih pristaša u Kapitol 6. siječnja 2021.

Republikanci su proslavili Muskovu novu akviziciju nadajući se da će čelnik Tesle i SpaceX-a vratiti Trumpa na tu platformu. No, bivši predsjednik rekao je da se ne vraća na Twitter.

U objavi u četvrtak, koja se na novoj aplikaciji naziva 'truth' (istina) po uzoru na 'tweet' na Twitteru, Trump je napisao: "VRATIO SAM SE! #COVFEFE, referirajući se na navodno slučajnu objavu na Twitteru iz 2017. koja je postala viralni mem.

Trumpova tišina na Truth Socialu koji je pokrenuo 21. veljače potaknula je pitanja o održivosti njegove aplikacije.

Musk je u srijedu na 'svojoj' društvenoj mreži napisao da "Truth Social (užasno ime) postoji jer je Twitter cenzurirao slobodu govora, objavivši potom da republikančeva aplikacija "trenutno pobjeđuje Twitter i TikTok u Appleovoj internetskoj trgovini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!