22:04 / 10.02.2021.

Autor: Hina

Twitter neće dopustiti povratak Donaldu Trumpu

Twitter suspendirao Trumpa

Twitter suspendirao Trumpa

Foto: Utrecht Robin / ABACA/PIXSELL

Twitter, koji je odlučio trajno suspendirati profil bivšeg predsjednika Donalda Trumpa zbog ponovljenih poziva na nasilje, neće mu dopustiti povratak čak i ako bude ponovno kandidat za Bijelu kuću, objavio je financijski direktor te tvrtke Ned Segal . 

- Po našim pravilima, kada ste uklonjeni s platforme, uklonjeni ste, bilo da ste komentator, financijski direktor, ili aktualni ili bivši političar. Donald Trump bio je protjeran kada je bio predsjednik. Ne radimo razlike između političkih dužnosnika, bili oni i dalje na dužnosti ili ne, rekao je Ned Segal za mrežu CNBS.

U svojoj zadnjoj objavi prije suspenzije profila, Trump je iskazao razumijevanje i ljubav za napadače na Kongres 6. siječnja, kada je poginulo petero ljudi.

-Znam kako se osjećate, ukrali su nam izbore, glatku pobjedu. Svi to znaju, posebno druga strana, ali sad morate ići kući. Mi vas volimo, napisao je.

Prije toga je svoje pristaše u govoru nahuškao da krenu prema Kapitolu.

Twitter ga je maknuo sa svoje platforme zbog poticanja na nasilje.

Uklanjanje Donalda Trumpa, koji je imao gotovo 90 milijuna pratitelja, nije prošlo bez kritika njegovih pristaša, ali i branitelja sloboda na internetu koji su u tome vidjeli znak prevelike moći društvenih mreža.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!