U Beogradu moguća nova uhićenja

15.04.2022.

11:44

Autor: Marina Gantar/HRT

Marina Gantar

Marina Gantar

Foto: HRT / HRT

U akciji protiv balkanske narkomafije koja je provedena na području Srbije uhićen je narkobos Darko Šarić. S najnovijim informacijama iz Beograda za HRT se javila novinarka Marina Gantar. 

- Prema službenim podacima MUP-a Srbije, riječ je o akciji koju provodi Europol i Eurojust u kojoj su sudjelovali MUP Srbije i MUP Hrvatske. Suradnja je navodno trajala više od godinu i pol, razmjenjivali su podatke, informacije i svoja iskustva, što je i dalo rezultate. U Beogradu je pet uhićenih, među njima Darko Šarić i njegov odvjetnik Dejan Lazarević.

Premetačine su obavljene na adresama uhićenih, trajale su i nakon ponoći, a uhićeni su prepraćeni na specijalni sud gdje bi u roku od 48 sati trebali biti ispitani. Sud će odlučiti o daljnjim mjerama - izvijestila je Gantar.

Napomenula je da se Darku Šariću sudi više od 10 godina za krijumčarenje više od 6 i pol tona kokaina i za pranje više od 20 milijuna eura.

Tijekom suđenja bio je u pritvoru, ali posljednjih nekoliko mjeseci taj pritvor zamijenjen mu je kućnim pritvorom, što navodno objašnjava prisutnost dugih cijevi na ulicama Beograda.

Neslužbeno se, kaže, doznaje da su moguća i nova uhićenja, ali o tome se očekuju službene izjave. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!