13:15 / 17.06.2020.

Autor: M.M./Hina

U BiH 56 novozaraženih, iskušavaju "švedski model"

Ilustracija (Armin Durgut/PIXSELL)

Ilustracija (Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Bosni i Hercegovini danas je potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
U Bosni i Hercegovini danas je potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a predstavnici zdravstvenih vlasti potvrdili su da sada eksperimentiraju primjenu "švedskog modela" kontrole širenja epidemije. 

- U Brazilu 34.918 zaraženih u jednom danu    

U cijeloj zemlji od jučer je testirano 793 uzoraka i zaraza je potvrđena kod 32 osobe s područja Republike Srpske, odnosno 24 osobe iz Federacije BiH.

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Sarajevu gdje je 10 novooboljelih te u Banjoj Luci gdje je zaraženo 8 osoba.

Podaci objavljeni danas nastavak su trenda koji traje gotovo tri tjedna otkako u BiH svakodnevno bilježe dvoznamenkasti broj novozaraženih čime je ukupni broj potvrđenih slučajeva od ožujka sada veći od 3100 uz 168 smrtnih ishoda.

Pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez kazao je da dvoznamenkasti dnevni broj novozaraženih nije razlog za uzbunu te je potvrdio da eksperimentiraju "švedski model" pristupa prema epidemiji koji se više oslanja na samodisciplinu, a manje na restrikcije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!