U Rusiji dnevni rekord - 25.173 slučaja zaraze koronavirusom

23.11.2020.

11:49

Autor: V.K./Hina

default error photo
Rusija je potvrdila čak 25.173 slučaja zaraze koronavirusom, a Kremlj je objavio da regionalne vlasti odlučuju o uvođenju mjera protiv širenja zaraze.
Rusija je potvrdila čak 25.173 slučaja zaraze koronavirusom, a Kremlj je objavio da regionalne vlasti odlučuju o uvođenju mjera protiv širenja zaraze.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Ruske vlasti objavile su da neće biti nacionalnog zatvaranja kao prije tijekom pandemije. Umjesto toga istaknule su važnost održavanja higijene i poštovanja ciljanih mjera u određenim regijama.

Samo je sibirska regija Burjatska uvela stroga ograničenja. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su guverneri ti koji odlučuju koje su mjere potrebne u njihovim regijama.

- Sve ovisi o broju bolničkih kreveta, zalihama, broju medicinskog osoblja, liječnika, popunjenosti bolnica i stopi oporavka pacijenata, rekao je Peskov novinarima na virtualnoj konferenciji.

- Zato svaki guverner donosi odluke na temelju situacije na svom teritoriju, naglasio je.

Vlasti Burjatske, koja graniči s Mongolijom, zatvorile su prošli tjedan restorane, trgovačke centre, barove i javne objekte na dva tjedna kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Burjatska je time postala prva i jedina ruska regija koja je uvela stroge mjere u odgovoru na drugi val pandemije.

Vlasti su izvijestile o 361 smrtnom slučaju povezanom s COVID-om u protekla 24 sata. Ukupno je u Rusiji 36.540 umrlih. Ta je zemlja s više od 2,1 milijun potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom peta u svijetu po broju zaraženih. Više ih imaju samo Sjedinjene Države, Indija, Brazil i Francuska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!