Sud BiH ponovno odbio zahtjev za izručenje Zorana Mamića

09.05.2022.

11:38

Autor: M.Š./HRT

Javljanje Ilka Barbarića

Javljanje Ilka Barbarića

Foto: HTV / HRT

Sud Bosne i Hercegovine na ročištu u Sarajevu ponovno je odbio zahtjev Republike Hrvatske za izručenje bivšeg trenera Dinama Zorana Mamića. 

Hrvatska traži Mamićevo izručenje po osnovi zahtjeva za ponovno suđenje na temelju odluke Ustavnog suda RH koji je ukinuo dio presude Županijskog suda u Osijeku - istrage o podmićivanju trojice osječkih sudaca te pravomoćnu presudu od 4 godine i 8 mjeseci zatvora.

Odvjetnik Zdravko Rajić kazao je da očekuje da Hrvatska, prema zahtjevu Zorana Mamića, ustupi kazneni progon i izdržavanje kazne u BiH.

Ročište je održano prema zahtjevu RH.

- Radi se o zahtjevu Hrvatske za izručenjem, radi izvršenja kazne zatvora koja je pravomoćna, u trajanju od četiri godine i osam mjeseci. Izručenje se traži po osnovi istrage za podmićivanja sudaca u Osijeku, ali i ponovljeno suđenje, istaknuo je u javljanju u Studiju 4, HRT-ov reporter Ilko Barbarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!