U Srbiji cijepljenje gospodarstvenika i građana iz susjednih zemalja

15:08 / 27.03.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

default error photo

Srbija je danas organizirala cijepljenje za 7500 gospodarstvenika iz zemalja regije za što je Gospodarska komora Srbije (PKS) osigurala 10.000 doza, a na beogrdskom sajmu u redu za cijepljenje čekaju i desetine građana susjednih zemalja i stranaca iz drugih država.


Predsjednik PKS-a Marko Čadež i čelnik Komorskog investicijskog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6) rekao je da će cijepljenjem 7500 gospodarstvenika Zapadni Balkan "biti 7500 puta jači".

Cijepljenje je organizirano za gospodarstvenike iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore na punktovima u Beogradu i Nišu, a zanimanje za cijepljenje pokazao je i veliki broj poslovnih ljudi s Kosova.

Čadež je kazao kako to cijepljenje "ni na koji način ne ugrožava" kampanju procjepljivanja građana Srbije.

- Srbija je osigurala dovoljan broj cjepiva za sve, rekao je Čadež, naglasivši kako u uvjetima pandemije koronavirusa nitko "nije otok, niti to može biti" i kako "nikada nije bilo jasnije" da regija iz pandemije može izići samo zajedno.

Za cijepljenje u Srbiji zainteresirani su privatno i mnogi građani država regije koji su se prijavili posredstvom srbijanskog e-sustava, a beogradski mediji izvjestili su da se od subote ujutro na graničnim prijelazima, poglavito iz pravca BiH, u dugim kolonama čekalo na ulazak u Srbiju.

Prema posljednjim podacima vlade Srbije dano je više od 2,28 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, od toga je više od 920.000 osoba primilo i drugu dozu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!